Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In het rood

In onze lichtjes verijzende wereld gaat het leven natuurlijk ook nog gewoon door. We eten, we slapen, we strooien zout op onze trottoir en we gaan naar een boekenverkoop.

(Lees verder onder de foto)

Die stond nu eenmaal al langer op het programma. We stapten gisteren in ons winterbottinnen, deden onze rode dikke frak aan, zetten een onnozele rode muts op, deden ons -niet zo onnozele- rode wanten aan, stapten in onze ijsvrij gemaakte -niet rode- auto en waren weg.

(Lees verder onder de foto)

De romans liet ik voor wat ze waren, ik heb nog genoeg voorraad liggen en kom niet aan lezen toe.

De kunstboeken, ach ja, Rubens, Rembrandt, China, Griekenland en al wat je overal kan vinden. Er stonden wel veel dozen en ik wurmde me er door om uiteindelijk toch een boekje over de “Latemse School” te vinden. Het andere boek dat ik mee bracht betrof een museum waar we nog niet waren en waarvan ik nog niet weet of we er ooit zullen zijn.

Nu ja. Die Latemse School alleen al maakte de uitstap de moeite waard. Je vindt zo weinig buiten het meer algemene. Ik was dus content.

Previous

Cookies wissen

Next

Een stukje logica

7 Comments

 1. Ik lees in Wikipedia dat er maar liefst 3 of zelfs 4 Latemse scholen waren. Over welke stroming gaat je boek, die van de Mystiekers rond Albert Servaes, die van de expressionisten rond de (geweldige!) Permeke, of die rond Hubert Malfait? Altijd leuk om iets bijzonders te vinden!

  • ms

   Dit is maar een dun boekje waarin een werk van Hubert Malfait, maar ook minder gekende zoals Jenny Montigny, die een leerlinge was van Emile Claus.

   Weer veel opzoek- en leeswerk dus. Vandaar dat de romans blijven liggen.

   Dit is trouwens ook het Emile Clausjaar en daar doen ze wel een en ander voor. In de herfst komt er een tentoonstelling van hem in het MUDEL. Dat staat ook al op de agenda.

   Net zoals het Permeke museum in Jabbeke dat in de lente terug de deuren opent.

 2. Nooit eerder van gehoord maar dat zal niets aan je leesplezier afdoen. 😉
  Wat er als bindpaaltje fungeert op de kopfoto is me een raadsel. Schep? Fles? Doos?

  • ms

   Hoe meer ik lees, hoe meer ik weet dat ik nog veel te lezen heb. 😉

  • ms

   Euh, neen. Dat is een ingesneeuwd obstakel waarop een bordje “Verboden toegang” is vast gemaakt. 😂🤣

   Ik moet echt stoppen met via die telefoon te reageren. Ik lees maar de helft van een reactie in dat kleine vakje.

 3. Altijd leuk om een boek te vinden waar men op zoek naar was of die je interesse opwekt.
  Wie weet bezoek je dat museum toch nog eens.

  • ms

   Dat museum stond ooit op de planning, we zijn er toen niet geraakt en om er nu speciaal naartoe te rijden, zie ik niet echt zitten.

   Misschien als we er ooit nog eens langs komen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén