Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Twee pogingen

Toen we, tijdens de boerenprotestacties, naar de Colruyt gingen, zagen wij wel de bon die aangaf dat je bij aankoop van twee potten van mijn favoriete koffie een korting kreeg, maar we zagen geen koffie. En in de Colruyt in Sint-Truiden stond ook geen koffie. Dat zag ik toen ik er in het voorbijrijden even binnen wipte.

Toen Luc deze week in de folder van de Colruyt keek, zag hij dat je bij mijn favoriete donkere Leffe 0,0% 25% korting kreeg voor 12 blikjes, maar 30% korting voor 18 blikjes. Maar er waren niet zoveel blikjes.

We gingen niet speciaal daarvoor naar de Colruyt, maar we hadden nog wel andere zaken nodig, die er de vorige keer, door de blokkades, ook niet waren.

Zodoende stapten we vóór het zwemmen onze Colruyt binnen. Luc zag al vlug dat het aanbod aan toespijs nog steeds beperkt was en stelde zich met minder tevreden.

De koffie en de Leffe waren er ook niet, maar ach, daarvan staan er hier nog wel, we kopen niet alles op het allerlaatste ogenblik.

De appelsienen vond ik erger. Omwille van mijn unfair mechanisme, eet ik veel fruit: een appel, een appelsien, een mandarijn en een banaan staan dagelijks op het menu.

Maar ach, het is wat het is en het zij zo. De Colruyt kan het niet helpen en de boeren begrijp ik ook wel.

“We kunnen na het zwemmen nog wel eens in die van Hannut gaan kijken” opperde Luc want ja, die vestiging ligt dichter bij het zwembad dan die van Landen.

Zo gezegd, zo gedaan. En hoera! We kwamen naar huis mét appelsienen, mét Leffe en een beetje meer keuze in toespijs. We konden ook nog twee andere producten van ons lijstje schrappen. De koffie … helaas niet. Maar kijk, van alles wat we wilden meebrengen, staan er nu nog maar twee op de boodschappenlijst.

Ze hadden het gezegd, ze hadden het in de gazet gezet, dat het wel twee weken kon duren eer alles terug aangevuld zou geraken.

En een verwittigd man is er twee waard, al is één van beiden dan een vrouw.

Uitgelichte afbeelding::

  De lege ruimte waar normaal gezien drankverpakkingen en bierbakken tot boven toe gestapeld staan.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

De laatste nieuwe

Next

Een voorgevoel

18 Comments

 1. Gisteren zag ik een vrouw op tv zeggen dat er geen kip en porei in de winkel te vinden was. Ze stond, ik denk, ook in de Colruyt. Het was een drama want ze wist niet wat ze moest koken nu er geen kip en porei, zoals zij dat uitsprak, in de winkel was. Ik moest er toch eens hartelijk om lachen. Niet om haar leed, vooral om de porei en de wanhoop op haar gezicht. Duidelijk een vrouw met weinig fantasie.

  • De vrouw stamde duidelijk uit de middeleeuwen…

   In de Oost-Vlaamse dialecten worden woorden vaak ingekort en bepaalde klanken vallen gemakkelijk weg, zoals bij prei: vroeger heette dat in het Middelnederlands ‘porei’, maar de o is weggevallen, daar blijft enkel prei over.

  • ms

   Nu ja, de pers. Die zijn er als de kippen bij. Eerlijk gezegd, moest de pers mijn mening vragen, ik zou niet klagen.

   Het is wat het is. Die supermarkten kunnen er niets aan doen. Mijn moeder ging ook alle dagen haar inkopen doen en er zijn meer mensen die het doen. Ik heb jaren mijn vlees gehaald bij een beenhouwer. Nu komt het ook van bij Colruyt.

   Maar we vriezen wel in. Ik ga niet alle dagen naar die Colruyt rijden.

   Groenten -zoals boontjes, knolselderblokjes, spinazie, e.d.- zitten ook diepgevroren in voorraad omdat ik groenten in blik niet zo lekker vind en bovendien zitten daar mogelijk ook wel bewaarmiddelen en E-nummers in. We brengen meestal wél verse groenten mee. De andere zijn meer voor in het geval dàt, zoals nu het geval ís.

   We halen onze aardappelen rechtstreeks bij de patattenboer, we hebben geen kelder vol liggen, maar we wachten ook niet tot de laatste patat om er om te gaan.

   Dus nu ging het enkel om een paar appelsienen, vorige week namen we de laatste bananen van een merk dat we gewoonlijk niet nemen (echt niet lekker, veel te poederig). Nu waren de bananen aangevuld.

   Nu wilden we enkel profiteren van die twee gunstige aanbiedingen, want de koffie en de Leffe zijn ook nog niet op.

   Die vrouw had naar de Colruyt in Hannut moeten komen. Daar stond een kippenkraam buiten op de parking. Of dat altijd zo is weet ik niet. Het is ook de eerste keer dat we het zagen.

 2. Heel toevallig gisteren nog pasta met kip en prei (in een roomsausje) gegeten. Was lekker!
  Geen last gehad van lege rekken omdat ik vrijwel altijd over de grens om boodschappen ga. Behalve voor brood en vlees(waren), dat koop ik bij de bakker en beenhouwer om de hoek. En daar was nog keus genoeg.

  • ms

   Hopelijk heeft het gesmaakt, maar ik begin er niet aan.

   Voor we hier woonden kocht ik ook bij bakker en beenhouwer. Maar hier lukte dat niet zo goed. We hadden een paar rare ervaringen.

 3. Deze morgen was ik in de Colruyt. Veel producten niet beschikbaar. Het zal dus nog een tijdje duren vooraleer alles weer in de rekken ligt.

  • ms

   Ja. En dat is logisch. Want de dingen die zij aanvullen zijn zo snel opnieuw verkocht omdat de mensen er op wachten.

   Er werd sowieso op een tweetal weken gerekend.

 4. Je had in ieder geval weer voldoende fruit, dat was meegenomen.
  IJverig hoor, zoveel moeite doen, ik weet niet of ik daar wel zin in zou hebben of het moest voor een dringend noodzakelijk product zijn.

 5. elsjeveth

  Ik maakte gisteren gebakken kokosrijst met prei en kip, het hangt blijkbaar in de lucht dat kip met prei gedoe :-). Gelukkig geen lege schappen hier.

  • ms

   Prei vind ik goed voor stoemp en soep. En in mosselen mag het ook in, die groenten eet ik sowieso niet. Die neemt Luc wel voor zijn rekening.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén