Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Folon

Een poos geleden las ik op VRT NWS over een tentoonstelling1 van Jean-Michel Folon2, gekend als gewoon “Folon”. Ik wist dat ik de naam al hoorde en toen bleek dat dat in verband was met een muurschildering in het metrostation Montgomery.

Wat wist ik niet? Dat er een Stichting Folon3 was in La Hulpe waar je de werken van Folon kon gaan bekijken. En dat zette ik even op de agenda, zo ergens als het wat warmer was en als we een betere kijk hadden op waar we nog naartoe wilden.

En toen gebeurde er iets waardoor alles in een stroomversnelling geraakte en kon het me niet snel genoeg gaan. Ik vroeg me af of zijn kunst ons zou aanspreken? Of niet?

Ik sprak gisteren af met Broer. Broer woont nu eenmaal niet zo ver van La Hulpe en dan konden we van de gelegenheid gebruik maken om eens langs te gaan.

Over het waarom van die stroomversnelling zal ik het later wel eens hebben, later … nadat we ook in Brussel passeerden om daar “A journey in Brussels” te bekijken.

Want ja, het lijdt geen twijfel, het museum Folon is meer dan de moeite waard. Ook Luc beaamde dat het véél beter was dan hij had verwacht. En dus staat nu ook Brussel op het programma

We hadden aan ons eerste plan kunnen vasthouden en meer in de warmere dagen gaan, want er is in dat omliggende park ook mogelijkheid tot mooie wandelingen en die willen we ook wel eens doen, maar daarvoor was het gisteren te nat.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/02/27/folon-tentoonstelling/
2 Jean-Michel Folon
3 Fondation Folon

Previous

Als een koning

Next

Du patois

12 Comments

 1. Van Folon had ik niet eerder gehoord. Op Google afbeeldingen zie ik interessant werk. Een man met overjas en hoed en een paraplu die zelf regent! 🙂

  • ms

   Die man/dat maaneke komt in meerdere werken terug.

   Zoals bij meerdere kunstenaars zijn hier ook wel dingen die ik minder vind maar over het algemeen vind ik ze zeer geslaagd en zeker een tweede bezoek waard.

 2. Het kan verkeren. 🙂
  De naam kende ik niet maar wat hij maakt is bijzonder, De Stad Op Stap.

 3. Nooit over of van gehoord. Maar ga met enthousiasme lezen hoe jij verslag doet….

  • ms

   Ik ga geen gedetailleerd verslag doen maar wel de foto’s op “In beeld” zetten, maar dat zal niet vandaag zijn. 🙂

 4. Ook ik had die naam nooit eerder gehoord. Google foto’s geven een beeld van zijn werken.

 5. Nog nooit van gehoord, maar zo te lezen wel de moeite.

 6. elsjeveth

  Wat een verrassende kunst(enaar) wellicht nog eens op herhaling met warmer weer en genieten van het nabij gelegen park ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén