Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Leeg maar wel een vol regenvat

De conceptenbox raakte leeg
Dat kwam omdat de muze zweeg
Wat nu begonnen
Zelf wat verzonnen
Zodat ik toch een log verkreeg
[© ms – 28 mei 2024]

Op zeker ogenblik had ik voor twee weken logs in concepten staan, volledig afgewerkt en klaar. Ik moest ze enkel nog posten. Met dat voorraadje ben ik uiteindelijk meer dan een maand toegekomen omdat de verse voorvalletjes er telkens tussen schoven.

En dan ineens, na het schrappen van één en ander op de planning, het tegenvallende weer waardoor er ook niet al te veel nieuwe gebeurtenissen te vertellen zijn, zat ik met mijn handen in mijn haar, want een mens kan niet blijven vertellen over de regen en over dagelijkse onbenulligheden. Over ruiten kuisen en strijken heb ik het nooit willen hebben.

Ik heb al wat aan die wolken staan porren in de hoop dat toch één van de negen muzen zou wakker worden, maar ik kreeg gewoon een koude douche en die hadden we al genoeg.

Uitgelichte afbeelding:

Previous

Eau de Cologne

Next

Panne technique

16 Comments

 1. Als je het even niet meer weet/laat dan de dichtader vloeien/en met een blijde kreet/vermag je de lezer weer te boeien.

  • ms

   Ik heb er nog één … die voor morgen
   Had ik die niet gehad
   Kon ik niet slapen zonder zorgen
   Bloggen, het is me wat

   Dat is natuurlijk de sterk overdreven trap, maar het was wel een luxe, zo elke avond te kunnen kijken en beslissen wat er de volgende ochtend zou verschijnen.

   En mijn agenda voor morgen is wééral aangepast. Dat concept sleep ik ook al maanden mee. De geplande activiteit ook.

 2. Ik bewonder je immer voortdurende inspiratie. Zo ook je limerick over geen inspiratie.

  • ms

   Dank je. Maar ik heb altijd geschreven, nog voor internet. Op blaadjes papier maakte ik opstellen die ik niet moest schrijven, maar gooide ze weg.

   Later zette ik ze op een floppy disk, maar alles op floppy is nu weg.

   Ik moet érgens mijn ei kwijt en met mensen kan ik blijkbaar toch niet praten.

 3. Ik heb weinig in concept staan. Meestal zie ik wel wat de muze me die dag bezorgt.

 4. Fijne ‘uitgelichte afbeelding’

 5. Ach ja ik heb nooit iets in concept staan maar ik zet ook niet elke dag een nieuw log neer. Dat hoeft van mij ook niet elke dag, ook niet van iemand anders. We bloggen allemaal wanneer we er zin in hebben.
  Het vreemde is hier bij mij zodra ik de ramen heb gedaan zitten de vogels er op te wachten om er onmiddellijk een flats op te gooien, tenminste dat lijkt me zo.

 6. Je heb je er dichterlijk uit gered dat je geen voorraad had. 😄
  Die heb ik alleen als krabbeltjes, zelden een compleet concept. Daarom ging ik nu bij mijn moeder te rade.

 7. Ik benut de perioden van rust en inspiratie om ver vooruit in te plannen. Schrijf soms vier blogs op een dag en plan ze zorgvuldig. Dat scheelt veel want er zitten soms dagen tussen dat het even niet past of niet in de bol zit. Ook op andere sociale media werk ik zo. Helpt… Maar je moet wel om je heen blijven kijken. Als je dat doet komen de onderwerpen gratis en voor niks voorbij….:)

 8. elsjeveth

  Dichterlijk opgelost, de gaten in je vaten 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén