Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het opgeloste raadsel dat nooit een raadsel was

Eergisteren zag ik hiernaast in de zijkolom dat het alweer een jaar geleden was dat we op wandel in Tienen die Europese moeflon tegenkwamen. Ik had me toen wel afgevraagd hoe dat beest dààr terechtkwam. Maar echt lang heb ik er mijn hoofd niet over gebroken.

(Lees verder onder de foto)

Nu wil het toeval toch dat gisteren een artikel “Hun afkomst zal hun lot bepalen” mijn aandacht trok. Het artikel handelde over honderden illegale Corsicaanse moeflons die hier, in de buurt van Chimay, na 5 jaar nog altijd vrij rondlopen1.

“Ik las het en dacht: “Aha!” Want ik zag het nu wel klaar en duidelijk. Die ene moeflon die Luc en ik zagen, dat was er zeker ene die niet meer akkoord was met zijn stamoudste en die voor zichzelf wou beginnen, zo ergens meer aan de Vlaamse kant i.p.v. in Chimay.

Zo moet het toch gegaan zijn? Of niet soms?

pske van mske:

  Natuurlijk kan het ook zijn dat er in de buurt van Tienen iemand moeflons had waarvan er gewoon ene ontsnapt was, maar dat vind ik maar een saaie uitleg.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Weeral bollekes kleuren

Next

Praatje achteraf

9 Comments

 1. Je hebt gelijk. Het is duidelijk een Corsicaanse moeflon die gezien zijn wat vage blik iets té lang in de buurt van de abdij van Chimay heeft verkeerd. (Hij was vooral een fan van de blauwe etiketten). Maar het was genoeg, vond hij. Er was meer tussen hemel en aarde dan trappist en hij trok naar het noorden waar ze een andere taal spraken en misschien thee hadden of een andere geestinstandhoudende drank. En natuurlijk om aan de DNA-test te ontkomen. Dat zijn moeder een Texels vakantieliefje is hoeft niemand te weten.

  • ms

   En dat zijn vader het voor hem al grondig had verpest door met alle vrouwelijke familie de bosjes in te duiken, ook niet.

   Dus ging hij zelf op zoek.

   Maar ik vrees dat hij niet op Texel zal geraken, zelfs niet op die boot. Hij ziet er veel te woest uit. Hij zal zijn moeder nog maar eens een kaartje sturen.

 2. Hopelijk spreekt hij vlaams zonder waals accent.

  • ms

   In Tienen zou dat nog zo niet opvallen. We zitten hier tegen de taalgrens.

   Een hele kudde die in het Waals zou blaten daarentegen … 🤔

 3. elsjeveth

  Een op drift geraakte moeflon. Wat de volksverhuizers kunnen, kan ik ook zal hij gedacht hebben. Vooruit met de geit, moeflon bedoel ik, en weg was hij op pad naar avonturen zoals een echte moeflon betaamt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén