Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hyper is hipper?

“Zeg, in Maleizen bij Overijse gaan ze een nieuwe, hyperkatholieke school beginnen” zei Luc “en ze moeten de Mechelse catechismus van buiten kennen”. Ik dacht dat hij een beetje te veel in de zon had gelopen maar enig opzoekwerk vertelde me dat hij gelijk had.

Ocharme die kinderen die daar weer mee gaan opgescheept zitten. Ze zouden de kinderen beter andere dingen leren, want om als journalist in één artikel …

… zal worden gegeven uit de Mechelse Cathechismus, een standaardwerk dat in 1954 voor het laatst in druk ging. Van buiten te leren, zoals de vooroorlogse generaties in Vlaanderen dat moesten.

te schrijven? Volgens mijn berekening komt de laatste druk in 1954 nà die oorlog en vermits ik hem ook nog geleerd heb, werd die nog tot in de jaren zestig onderwezen.

Wat wij er verder van vinden? Zolang ze dat maar niet algemeen gaan invoeren.

Previous

We doen alles verkeerd

Next

Pitjes

3 Comments

  1. Bwa… zuiver geheugentraining. Ik leerde het ook maar heeft het nu nog invloed op ons leven? Ik denk het niet. ‘t Is al bijna zoiets gelijk de moslimkindjes die de koran moeten reciteren Vraag me af of daar veel kinderen naar school zullen gaan.

  2. Je hebt gelijk. Het gebruik van de catechismus werd afgeschaft in 1964.

  3. Je zult de gekken de kost moeten geven die hun kinderen naar die school sturen…

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: