Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hard!

Op woensdagmorgen bij het ontbijt had Luc nieuws. Hij was er niet al te blij om, maar nieuws was het wel.

Hij had al uitgekeken naar de jaarlijkse rally. Alle jaren rond deze periode wordt hier de Rally van Haspengouw gereden. En als kers op de taart had die hier een proef, bijna in onzen hof. Luc was al die jaren, op die dag, geweldig in affaire. Hij ging telkens kijken en filmen en dat meermaals op de dag, telkens de klassementsproef hier doorging. Elke proef wordt dus 4x daags gereden.

Met dat filmmateriaal was hij dan wel enkele dagen bezig. In stilte, zegt men dan gewoonlijk, maar neen hoor, dat niet. Terwijl hij filmpjes aan elkaar breed gaf hij uitgebreid verslag.

Maar nu Luc toch niets hoorde of zag ging hij even googelen. En wat blijkt? Ze rijden enkel nog op verharde wegen.

Geen rally meer voor Luc, al had hij al opgezocht of hij niet naar de service zone kan. Dat kan, maar mogelijk moet hij dan algemene kaart aanschaffen en dat is voor het hele evenement, voor alle proeven dus. Dat ziet hij niet zo goed zitten, want dat vindt hij niet echt doenbaar, aangezien hij zich dan van proef naar proef moet reppen.

Hij gaat niet. Maar toen ik hem probeerde te overhalen om toch maar te gaan, bleek dat hij de poort nog openliet. Hij zal wel zien.

Hij heeft nog tijd om het te overdenken, de rally is pas binnen twee weken.

Previous

Bollie had geen internet

Next

Fit en fitter

14 Comments

 1. Hij gaat dus toch.Waarschijnlijk.
  Wel een tegenvaller als hij op een echte modderrally rekende.☻

  • ms

   Mogelijk wel. Hij houdt gewoon van sport -modder moet daar niet absoluut bij- dus vond ik het een beetje jammer voor hem.

   Laatst ook, wilden we naar een schaatswedstrijd in Nederland. Dat hadden we al lang beloofd aan een schaatser die we kennen. Was die toch op het laatste ogenblik niet geselecteerd zeker! Algehele ontgoocheling.

   • Jammer is dat, tegenvaller.

    Bij onverharde wegen denk ik meteen terug aan autocrossen die we vroeger hadden, op een groot braakliggend terrein. Je kon geen goeie kleren aantrekken want ook als toeschouwer vlogen de kluiten je om de oren.
    Maar een rally is niet hetzelfde?

    • ms

     Die rijden op veldwegen. Als het nat weer was en er werd op een onverharde weg gereden kan ik me voorstellen dat de klodders ook in het rond vlogen. Maar het is werkelijk een parcours dat afgezet wordt. Nu moet dus alles op verharde wegen.

     Toen die hier doorging, wisten we dat we een beetje om moesten rijden om de rally te mijden.

 2. Pokkeherrie….☻

 3. Dank god op blote knieën dat ik ’n beetje doof ben ☻

 4. Jaren terug liep ik over de onverharde paden van de Haspengouw.

  Een prachtomgeving.

  Sneeuw witte groet,

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: