Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fleurig treurig

Gisteren heb ik de ganse dag op de palier gelegen.  Ik voorzag storm. Al bij al viel het nogal mee.  Dat kwam zo.

mske was een week of zo terug ergens geweest en daar verkochten ze azalea’s. Nu geeft mske niet veel aan goede doelen en ze was er de eerste keer dan ook voorbij gelopen maar bij het terugkomen kon ze er niet aan weerstaan. Dat plantje leek haar te roepen.

Ze zei wel onmiddellijk tegen Slow dat dat miserie zoeken was omdat ik zo een plantenverfroemelaar ben, maar ze deed het toch want ze vond dat hier op dat buro toch ook iets fleurigs mocht staan.

Het ging goed.  Zoals gezegd, het is al langer dan een week geleden.  Eergisteren kwam ze uit de keuken en zag me vanachter het gordijn komen.  Ze smeet dat gordijn open en die plant lag op zijn zij.  Haar stem ging wat naar omhoog zodoende stoof ik de gang in toen ze de deur opende.

Gisterenmorgen heeft ze helemaal niks gezien, alleen dat die azalea op zijn zij lag en dat er een bloemknopke af was.  Nu staat hij op de rand van het buro. En nu is ze nog veel en veel ongeruster, nu ze gelezen heeft dat die plant giftig zou kunnen zijn als ik die opeet.

Durfde wedden dat, als ik daar nog één knoppeke van afbijt, die plant niet lang meer in het buro zal staan.  Fleurig of niet. Doe dan al eens iets voor een goed doel.

Previous

Daar mag ze alleen maar naar kijken

Next

PC-praat

13 Comments

 1. Afbijten is toch niet opvreten…of wel? Mijn zussen hun katten zijn ook allemaal notoire plantenaanvreters, tot aan de giftigste dieffenbachia’s aan toe, maar die beesten kregen daar niks van op de één of andere manier…maar goed…ik zou het toch ook niet willen riskeren!

 2. ms

  Er zijn een paar blaadjes met enkele klauwmerken en een enkele blaadjes en één bloemknopke waren er af. Ik heb wel altijd gehoord dat katten wel weten wat goed en niet goed voor hen is.

  Het lijkt er op dat het echt om te vernielen is.

 3. Een poes weet wel wxat die doet hoor en ze zal heus geen dingen eten die giftig zijn.
  Ik denk dat ze je aandacht wil trekken:”wat een vreemd ding hier in huis. Zou het concurrentie zijn voor mij”

 4. In de aanslag met een plantenspuit dan hè..even een uurtje opletten en bij elke aanval húp de plantenspuit op die kat..dat ie denkt dat het van die plant komt en het láát hahahahaa! Enfin..zo werkt het bij honden…met katten heb ik geen ervaring hahahaha!

 5. ms

  Die kat heeft de ervaring jà ! Hij doet het terwijl ik er niet ben. ’s Morgens als Slow alleen op is en in de keuken bezig is. De plantenspuit ? Dan komt Sloef niet uit.

  Die denkt dus niet dat die plant dat doet, die weet goed dat ik dat doe !

 6. Ah..zie je wel…katten zijn véél slimmer dan honden…vandaar dat ik er niet aan begin hahahaha geef mij maar zo’n lekkere domme hond hahahahahhaaa!
  (mijn planten staan prachtig binnen! )

 7. ms

  Eigenlijk komt dat nogal goed uit. Ik heb geen planten binnen omdat ik die altijd laat kapot gaan (of te weinig of te veel water). Dus kan die kat niet veel kwaad uitsteken. Maar dit azaleake zag er zo fleurig uit.

  Ik heb ooit al snijbloemen overal mee genomen. Naar de keuken, naar de woonplaats, naar het buro. Enkel op de badkamer niet.

  Slow had zo ooit twee kerstrozen meegebracht. Die heeft Karboenkel grondig in de vernieling geholpen. Die kon dat eigenlijk nog beter dan Sloef.

  En neen, een kat luistert niet, al valt dat al bij al bij Sloef nogal mee.

 8. Laat het ‘m maar niet lezen hahahahaha!

 9. ms

  Dat kan ik niet garanderen. Vanavond, ten laatste morgen, zit hij hier weer te mjengen om een berichtje te kunnen schrijven en ik kan al die reacties echt niet wegmoffelen.

  Maar dat is niks hoor. Hij zal in het ergste geval nog wat gaan mokken op zijn palier.

 10. gettie

  Ewel Sloef, jij bent een ver familielid van onze vroegere poes, die kon ook geen enkele plantenbak in het huis tot zijn volle “bloeiglorie” laten komen, hij moest er dwangmatig in/aan/op…zitten, zelfs de potgrond was niet veilig voor hem want daar moest echt zijn “poottekening” in staan.
  Wrijf toch maar eens over je harteke, mkse verdient dat fleurig bloemeke op haar buroke en trouwens vriend, de Vlaaamse gemeenschap (wat dat ook moge betekenen) raadt een plantje aan in de werkomgeving. Dus oppassen of je hebt een schadeclaim aan je pootje en dat wil ik je besparen hoor.

 11. Poeh poeh poeh, zoveel lawijt voor wat gekrab aan zo een kleine hoechel.

  @ mizzD : de plantenspuit ? Was ik geen goed opgevoede kater geweest, zou ik zeggen : “mizz hé poes”.

 12. Denk dat Sloef wel weet dat die knoppen niet eetbaar zijn . Sloef en consoorten zijn vaak slimmer dan men denkt …

  Dà-aaaaaaaaaaag …

 13. @ Sloef zelve:

  Groot gelijk met wat hierboven staat ! POEH POEH POEH … looool …

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: