Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wanpraktijken

Onlangs las mske dat Zorgnet Vlaanderen uithaalde naar de CM omdat die aankaartten dat artsen en ziekenhuizen de mensen vragen een formulier te tekenen waardoor de patiënt er akkoord zou mee gaan om de kosten, die normaal door de ziekenkas gedekt zijn, zelf te betalen.

Zorgnet Vlaanderen beweert dat dat maar een klein percentage is. Waarom ze dan moeten uithalen, snappen we niet goed. Klein of groot percentage, het gebeurt.

Nu kreeg mske laatst de rekening van Stuivenberg in de bus en keek raar op, want die rekenen haar, voor die twee uurkes dat ze er was, een dag hospitalisatie aan die meer kostte dan het hotel waar ze de nacht had doorgebracht. mske vroeg zich af hoe het dan zat met het ziekenhuis in Tienen waar ze ook die dag op Spoed was gepasseerd. Op deze manier zou ze zo eens twee dagverblijven op één dag aangerekend kunnen krijgen. Bovendien stond die hospitalisatie zelfs niet op het groene biljet voor de ziekenkas.

Ze telefoneerde naar de CM die haar wisten te vertellen dat het eigenlijk niet mocht maar toch werd gedaan. Maar mogelijk kon de ziekenkas wel tussenkomen, ze moest de originele factuur maar eens mee opsturen, dan zou diegene die de berekening maakte wel zien wat kon of niet.

Wat dacht je?

Nu nog afwachten hoe die van Tienen hun rekening maken.

Previous

Twee minuten

Next

Postfouten

5 Comments

 1. Zo! op die manier kan een ongelukje of pechgevalletje aardig in de papieren lopen zeg! een hele dagopname rekenen voor een paar uurtjes..als dat geen oplichting is, weet ik het ook niet meer..ongelofelijk dat dat zomaar kan!

 2. bea

  Een mens zou bang worden voor de dag dat hij eens naar een ziekenhuis moet.

 3. Dat wordt inderdaad afwachten. Eerlijk is anders.
  Ik wens je een fijn weekend toe! Geniet van het prachtige weer, voor je het weet is het al over.
  Bloggroetjes

 4. En wat te denken van een volle dag aanrekenen als je van de dokter in de voormiddag naar huis mag na een paar dagen hospitalisatie ? De administratie zegt dat je vòòr de middag niet weg mag ,ze moeten de papieren in orde brengen. Dan blijf je braafjes wachten tot het wel kan en dat is dan na 12 uur en op de factuur wordt er een volle dag aangerekend !

 5. Gettie

  En Stuivenberg is groot dus die winnen, Tienen is klein en kunnen dat dus niet waarmaken.
  Dubbel foei, ziekenkas moet dit in de mot houden, hebben die zo geen streberke in dienst zoals die van belastingen en btw?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén