Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niks meer ondersteund

De voorbije week kreeg ik zowel bij Excel als bij Word een pop-up die me vertelde dat de ondersteuning van beide programma’s ten einde zou lopen.

Er zijn alternatieven. Ik had al wel één en ander van Excel naar Google Sheets overgezet, gewoon omdat ik het programma gebruiksvriendelijker vind.

Maar omdat ik ook vind dat ik Google Sheets niet alles aan hun neus moet hangen, liet ik er nog enkele bij Excel.

De vraag dringt zich op: alles naar Google Sheets? Of er toch nog maar een ander alternatief bij halen?

Previous

Eenzaamheid

Next

Bubbel Bubbel … Poef!

10 Comments

 1. Geen idee, ik ken er niks van…

 2. Ik was mijn handen in onschuld. Bij mij speelt Outlook op.

  • ms

   Bij een update van microsoft ergens een paar jaar terug kreeg ik de melding dat mijn e-mail (waar ik toch voor betaald had in een pakket van microsoft) niet meer zou ondersteund worden, maar dat er niks verloren ging, want outlook zou dat overnemen.

   Ik heb outlook nooit deftig aan de praat gekregen en heb het genegeerd, ben overgestapt naar Thunderbird, die me na een paar jaar ook tegen ging. Uiteindelijk check ik mijn mails bij de providers zelf.

 3. Je kan ook Libre downloaden.

  • ms

   Ik wou eens een vergelijking maken tussen alle aanbiedingen op dat vlak. Waarschijnlijk zal die Libre er ook tussen te vinden zijn.

 4. libreoffice is een gratis programma dat makkelijk te installeren en te gebruiken is.
  Veel opslaan op mijn pc doe ik niet meer. Daar gebruik ik google drive voor.

  • ms

   Ik gebruik Google Drive, maar als je daar al je bestanden gaat opzetten, zit Google wel degelijk met zijn neus overal op en in.

   Zo heb ik bijv. nog een bestand met onze wekelijkse menu. Heeft daar iemand zaken mee? Of wil ik publiciteit krijgen over eten? Ik denk het niet.

   Al moet ik zeggen dat ik tot op heden nog geen publiciteit kreeg wat betreft Google Sheets die wél op Google Drive staan.

   Waar krijg ik de laatste tijd wel dagelijks reclame voor? Wel voor dit product, aanbevolen door Matroos.

 5. Hier weet ik haast niets van, wel dat Libre een goed programma biedt.
  Binnenkort gaat ook de ondersteuning voor kladblok eruit. Dat gebruik ik niet maar het stoort me dat er zomaar ingegrepen wordt in het aanbod. Over Paint wordt elk jaar gezeverd.
  Word tegen betaling, what’s next?

  • ms

   Word en Excel heb ik telkens gekocht, voor de zaak.

   Het was te denken dat het ooit eens ging eindigen. En voor die paar documentjes en een een tiental sheets (die ik bijhoud omdat ik dat geestig vind) ga ik toch geen nieuwe versie kopen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén