Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Troebels bij de broebels

Weet je wat vervelend is? Mensen die je van haar noch pluim kent die … Ik zal ineens uitleggen wat ik bedoel.

Het bubbelbad bij Plopsaqua is -na het zwemmen en de sauna- het derde onderdeel van een voormiddag relaxen. Dat het bubbelbad, na de bekendmaking van de verhoging van de energiekosten niet meer zo warm is als voorheen, kan de pret niet drukken. Na de koude douche van de sauna is het warm genoeg.

De bubbelbaden van Plopsaqua zijn natuurlijk voorzien voor meer dan 2 personen. Het kan dus gebeuren dat er anderen bij in stappen. Ze zeggen dan “goeiedag” of “bonjour” naargelang. Soms gebeurt er iets grappig zoals een heel klein kindje dat met argusogen Luc in het oog houdt. Heel kleine kindjes hebben dat wel meer dat ze wat argwanend die lengte en de snorrebaard wantrouwen.

Nu was het een vrouw alleen. Ze gaat recht tegenover mij, knal in mijn gezichtsveld, zitten glimlachen en knikken. Ik glimlach en knik terug.

Ze blijft maar glimlachen en knikken en en ze kijkt, met glinsterende ogen, constant pal in mijn gezicht.

ik vraag me af of ze mij kent, of wij haar kennen. Niet!

Telkens mijn blik die vrouw kruist zit ze te glimlachen en me pal aan te kijken. Zeggen doet ze niets. Ik ook niet. Ik doe moeite om niet naar haar te kijken, wat niet makkelijk is als ze zo recht voor je zit.

Ze gaat iets voor ons dat water uit. Ze staat aangekleed aan de kaptafels te dralen als wij er aan komen. Ze stapt de parking op als wij dat doen, ze stapt in haar auto als wij de parking afrijden en rijdt achter ons aan. We rijden -alle sjaans- niet naar huis maar naar de winkel in Hannut.

Even, heel even, denk ik dat ze na ons die winkelparking op rijdt, maar dat bleek niet zo te zijn, of toch wel, maar ze is de winkel niet binnengekomen.

Ik vind het ellendig dat ik haar niet aansprak en vroeg: “Heb ik iets aan van U? Kennen wij elkaar?”

Maar in het water heb ik geen gehoorapparaatjes in. En dat broebelen maakt ook lawaai. Dus vind ik dat geen optie. Ik versta sowieso niets van wat niet van Lucafstand tegen mij gezegd wordt.

Wel, ik vind dat door en door en door vervelend. Ik had bijna een stijve nek van zo gedwongen naar Luc te -moeten- kijken.

Previous

Konijn met pruimen

Next

’t bennekik è

15 Comments

 1. Het is heel ongemakkelijk als iemand je te lang aankijkt. Er is een regel voor geloof ik, ik ben vergeten welke precies, dat wanneer iemand je langer dan zoveel seconden aankijkt, die iemand verliefd is of wil vechten. Het is ook ongemakkelijk als iemand die je aan zou móeten kijken, bij een begroeting bijvoorbeeld, dat niet doet. Maar dat zou je als verlegen of onbeleefd kunnen afdoen. Dat is toch wat anders.

  • ms

   Iemand die je niet bekijkt heeft meestal iets te verbergen of is zo bedeesd dat die liever ergens anders zou zijn.

   Maar dit was storend.

 2. Liefde op het eerste gezicht?
  Of ze was niet goed bij haar hoofd😋

  Je ongemak kan ik me voorstellen maar wat doe je eraan? Vragend terugkijken is het enige wat ik zou doen, eventueel op mijn oren wijzend. Nog geen reactie, dan schouders ophalen.
  Het is onbehoorlijk iemand zo aan te staren.
  ‘Kun je het zien?’ klinkt een beetje ruzieachtig maar ze vraagt erom.
  .

  • ms

   Liefde op het eerste zicht? Leek het wel. En het is niet de eerste keer dat ik me daarover erger.

   Twee keer al -waarvan ook al een keer in het zwembad- heb ik bij zo’n opdringerige/starende man, Luc stevig vastgegrepen en hem daar een French Kiss gegeven zodat de hele omgeving stil werd en alle twijfel opgeheven was.

   Maar toen een vrouw me, onder de douche van het oude zwembad, eens haar fles shampoo aanbood, was ik verbouwereerd en werd me verteld dat ik me vereerd zou moeten voelen. Dat deed ik niet. Ik voelde me als loslopend wild.

   En nu dit. Ik had Luc wel binnen handbereik maar begin me toch wel wat te oud te voelen om aan die French Kiss in het openbaar te beginnen.

   • Een zwoele French Kiss, moet veel blikken hebben getrokken. 😁

    • ms

     Heel dat busperron was in shock. Dat weet ik omdat het gebabbel stil vield.

     Die in het zwembad viel zo niet op, denk ik, want de medezwemmers zijn niet massaal verzopen.

     Ik moet nu toch eens ernstig gaan overdenken of ik het nu nog zou durven …

     Er bestaat zelfs een gifke van:

 3. Een ontmoeting die een verwarrend gevoel achterlaat.

 4. Ik denk toch dat ze een oogje op je had. Ooit ben ik eens lastig gevallen door een dronken, handtastelijke lesbienne. Ik stond perplex en wist er totaal niet mee om te gaan; ben gewoon weggelopen.
  Alhoewel.. deze vrouw… ze leek jullie ook te achtervolgen. Heel vreemd. Ik zou ook niet op mijn gemak zijn.

 5. elsjeveth

  Oefff dat lijkt inderdaad wel een heel ongemakkelijke situatie.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén