Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kunst in Sunparks

Het lag niet echt in de mijn bedoeling om er een reeks van te maken, maar het schilderij op zich nodigde uit tot maar weer een log over de kunst die je in de Sunparks kamers vindt.

Dit maal geen tweede verdieping, geen koeien, geen Donald Turtle maar op de derde verdieping dit:

(Lees verder onder de foto)

En waar de naam “De koeien” en “Nakomeling van Donald Turtle” me nogal logisch leken, lijkt het bij dit schilderij ook best benoemd te worden als “Drie dames met hoed”.

Het vergde wat gewenning en een onweer op donderdagavond om te zien dat de vlinders en de muurdecoratie achter de dames er blijkbaar op gekleefd werden.

Ook begon ik me af te vragen of de middelste dame geen paspop was, zo zonder armen, want dat ene dat ik eerst voor een arm had gehouden lijkt eigenlijk meer een veer van die hoed.

En uiteindelijk, ga ik me beklagen dat ik me het schilderij van de eerste keer hotel niet herinner en er dus ook geen foto van nam.

Ik ga het niet uitzoeken welke kamer dat was, die lag aan de achterzijde met zicht op het dak. Een kamer met zicht op het Rauwse meer is véél prettiger en zeker om op het balkon te zitten, zelfs met onweer.

Previous

Testen in Sunparks

Next

Een instinker

14 Comments

 1. peter grey

  Ik vind het een goed idee, een serie. Sunparkkunst. Of meer in het algemeen: hotel/vakantiekhuiskunst. Ik heb eens geslapen in een pension met een huilend zigeunerjongetje aan de muur. (Op het tafeltje stond een lampetkan en in een zilveren lijstje een fotootje van een herdershond die op Rin Tin Tin leek). Het troostte me wel op de een of andere manier, maar de drie dames met hoed zijn beslist zonniger.

  • ms

   Bij Center Parcs hangen foto’s, maar wel bijna overal dezelfde, voor zover ik weet. Een waterlelie. Maar dat is dan wel in de huisjes. Een hele stock opgekocht? Wat er in de huisjes van Sunparks hangt … 🤔 Dat moet ik een volgende keer eens bekijken.

   Een serie van maken? Een idee is het wel. Ik zal er straks al een tag bij zetten. 😁

   Die zigeunerjongen? Was dat ook die, die op zeker ogenblik vele huiskamers sierde? Of was het een origineler exemplaar?

 2. Best leuk te zien hoe men muren gaat versieren in een hotel. Nog niet vaak zag ik boeiende kunst aan de muur in een hotel.

  • ms

   Ik zag het ook nog niet zo vaak. Maar in dat hotel van Sunparks in Mol valt het wel op.

   Of misschien valt het op omdat ze het eerste is wat ik zie als ik ’s morgens mijn ogen open doe 😁 alhoewel ik deze al opgemerkt had toen ik mijn valies binnen reed. 🙂

 3. Dat opgeplakte vlindertje vind ik bijzonder en ook een mooie aanvulling. Fijne zondag gewenst.

  • ms

   Er zit nog een tweede vlinder ter hoogte van haar hoofd, maar om die deftig op foto te krijgen had ik op een stoel moeten gaan staan. 🙂

 4. Dat zien er drie vrolijke dames uit.

 5. elsjeveth

  Wat een lollige dames, een uitstekend initiatief van Sunparks

 6. Geen idee of dit ‘kunst’ is maar het oogt goed. Met plakplaatjes en al. 😉
  Niet slecht om mee wakker te worden.

  • ms

   Precies! Het oogt goed voor hen die het willen zien. En diegenen die het niet willen zien, kunnen altijd nog hun ogen dichthouden. 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén