Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Teveel detectives gekeken

Als wij met de auto vertrekken, ga ik op de straat teken doen als het veilig is om achteruit van de hof te rijden. Dan stopt Luc de auto naast de poort terwijl ik ervoor door loop om in te stappen.

Als wij naar huis komen, stap ik op de straat uit en steek ze over terwijl Luc de auto op de hof gaat zetten. Dan wil Luc niet doorrijden zolang ik niet achter die auto uit ben. Stel dat die achteruit zou bollen als hij zijn voet van de rem haalt, zo redeneert hij. Dat gaat daar namelijk bergop.

Nu heb ik die redenatie door getrokken en zeg dat ik in het vervolg achter de auto door wil lopen als we vertrekken, want stel dat hij met zijn voet van dat pedaal zou schuiven en die auto vooruit bolt … Want bergop in de ene richting is wel bergaf in de andere.

En terwijl ik instap zeg ik nog dat ze nog zouden kunnen zeggen dat hij het expres deed, moest het gebeuren.

En “bewijs dan maar eens dat dat niet zo is” ga ik verder en besluit met: “dat hebben we al bij zoveel detectives gezien”.

En dan wordt het pas een thriller!

Uitgelichte afbeelding:

Previous

De boekenkamer

Next

Samenloop

11 Comments

 1. Neem van mij als professonal in automotive maar aan dat achter een auto langs lopen uberhaupt een slecht idee is als daar iemand in zit die toegang heeft tot de bediening van dat voertuig. Ik heb echt meegemaakt bij mensen dat dit mis ging. En dat is op zijn minst uiterst pijnlijk. Dus detective of niet….niet doen…je moet nog langer mee….:)

  • ms

   Dat hangt hier dus van de omstandigheid af. In dit geval: in welke richting die auto zou gaan bollen bij controleverlies.

   Als je dan puntje bij paaltje neemt zou ik bij het uitstappen vóór de auto en bij het instappen àchter de auto moeten doorlopen.

   Maar bij het uitstappen en langs achter doorlopen heb ik dan wel een beter zicht op de beide kanten van de straat en ónze straat die op dat ogenblik de zijstraat vormt. 🤣

   Ik ben dan wel geen professional maar ik houd wel van logica.😁

 2. Je kan inderdaad niet voorzichtig genoeg zijn in zo’n geval. Je mag er niet aan denken wat er kan gebeuren. En leg het achteraf maar uit.

  • ms

   Dat is het nu juist. Je leest de laatste tijd nogal veel verdachte overlijdens waarbij geen bewijs is van schuld maar de aangewezen persoon ook het tegendeel niet kan bewijzen.

 3. Dit vind ik een mooi stukje.
  Heel logisch en zo maar echt grappig geschreven. 🙂
  Ook de Gutman erbij.

 4. Ik kan ook zo denken… en ik zie het helemaal voor me hoe jij de auto op en af de oprit loodst.

  • ms

   We kunnen beter problemen overdenken waar we een oplossing voor kunnen vinden dan over de grotere wereldproblemen, daar zijn grotere geesten voor nodig.

   Ik loods hem er enkel af, dan heeft de chauffeur geen zicht op de straat die hier wat verder een bocht maakt, maar er op rijden is geen probleem.

 5. elsjeveth

  Auto´s en onverwachte rem of rij handelingen…altijd een gevaar

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén