Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Scheldeprijs

Luc is soms wel een beetje een lepe. Dan komt hij op zijn kousevoeten aan en zegt: “Kijk, die foto die je gemist hebt, zou je kunnen hernemen als we woensdag nu eens naar de Scheldeprijs zouden gaan kijken en dan konden we intussen ook dat spul waar je vanaf wil naar de Kringwinkel in *** brengen”. “Maar” voegt hij er een beetje achterafkes aan toe “het gaat wel de hele dag regenen”.

“Goed idee” zeg ik. Ik vind dat ook een toffe uitstap zo af en toe, de andere dingen zijn mooi meegenomen en tegen de regen kunnen we ons kleden, zolang we maar geen boeken mee hebben en we er niet de ganse dag -verplicht- in staan.

“Ik heb een goed plaatske gevonden” zegt hij. Dat had hij -natuurlijk- al uitgezocht “tussen de vrouwen en de mannen zit er anderhalf uur en dan kunnen we daar ook een wandelingske maken in het natuurgebied”. Slim gezien.

Heeft het geregend? Ah bah neen. Enkel toen we na het wandelen bijna terug aan de auto waren heeft het gedruppeld. De buitenkant van mijn regenfrakske was wel nat maar het stopte al snel en tegen dat de mannen hun eerste passage maakten was het al weer droog.

Ge zoudt er maar voor thuisblijven …

Wat was er wel? Na dat kleine buitje? Wind! Veel wind! Zo’n straffe wind dat de auto waggelde op zijn vier wielen en ik bijna wegwoei daar aan dat kanaal en dat Luc, die altijd een beetje alomtegenwoordig is op zo’n koers, moeite moest doen om terug aan de auto te geraken.

Het resultaat daarvan zagen we achteraf op de terugweg. We hadden alle twee een gezicht zo rood als een pioen.

pske van mske:

  Mijn gedacht over de tussen-n in bepaalde woorden kan je op deze pagina vinden.

  Spullen binnenbrengen bij de Kringwinkel doen we altijd ver van hier. Ik wil de spullen achteraf niet te koop zien staan. Het volstaat dat ik spullen, die van mijn moeder waren, in de rekken terugzag.

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.Previous

Een vat vol expo’s

Next

De koffietafel

14 Comments

 1. Je hebt toch wel die foto’s van die twee pioenrozen genomen hè? Zo’n kans moet je niet laten lopen. Moet je volgend jaar weer naar die Scheldenprijsrit. Er is toch niemand die het in z’n hoofd haalt de Scheldeprijs zo te verbasteren. Het is geen scheldpartij, toch?
  Je moest mijn mening over de Nederlandse Taalunie eens weten. En ik laat het ze weten ook. Deze week nog gecorrespondeerd met de Belgen. Ik heb half gelijk gekregen. Ja, ze zullen ook eens toegeven. Maar een volk dat zwijgt krijgt de Taalunie die het verdient.

  • ms

   Neen, geen foto’s. Ik neem in normale omstandigheden al geen foto’s van mijzelf, laat staan in druk na-koersverkeer. 😁

   Het pske gaat niet over een tussen-n in Scheldeprijs, daar is er ook geen sprake van, maar wel in de kousevoeten van Luc. Daar zou er, volgens een of andere bizarre regel wél een tussen moeten.

   En de Taalunie aanschrijven zou betekenen dat ik rekening houdt met scheve regels en dat doe ik niet.

   Bovendien ken ik -voor mij dan toch- prettiger manieren om mijn tijd aan te besteden als is het dan de Scheldeprijs want een scheldenprijs hoop ik nooit te winnen. 😂

 2. Die is toch hier in Terneuzen gestart?
  Dan was je in mijn buurt.
  Wij hebben er niks van gezien want we wonen de andere kant op en ze fietsten ook de andere kant op.

 3. Ze kwamen ook bij ons voorbij (op enkele km van onze deur). Ik vroeg nog aan mijn man of hij niet live moest gaan kijken. “Ik zie veel meer op TV”, kreeg ik als antwoord. Dus heb ik noodgedwongen meegekeken.

  • ms

   Je ziet echt wel meer op TV, dat is waar. Maar ter plaatse zijn heeft ook wel iets speciaal.

   Wij hebben achteraf op TV de laatste kilometers bekeken en zijn onszelf daarop nig tegen gekomen. 😁

 4. De naam zegt me niets dus kan ik niet meepraten over al of niet kijken o thuisblijven.
  Maar ik weet wel wat de Schelde is en ik hekel de belachelijke tussen-n.

  • ms

   Die belachelijke tussen-n komt er bij mij niet. En dat mag geweten zijn.

   Zo een koers ter plaatse bekijken is een wat anders aangepakte uitstap. Een gemiste foto gaan maken en spul binnenbrengen kan niet van voor de TV.

   Maar we hadden geluk met het weer. Ik had wel mijn regencape, waarmee ik er uit zie als een wandelende tent, meegenomen maar had hem toch niet nodig.

 5. Koers zie ik het liefst op TV; Dan kan je ze mooi volgen en zie je nog wat van de omgeving. Als je ter plaatse gaat kijken zijn ze in enkele seconden voorbij en mag je beschikken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén