Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nikkel

“We hebben maar één eurostuk meer in de kas voor de rommelmarkt” zei Luc “ik ga in de Colruyt vragen om een briefke te wisselen. “Dat moet je niet doen” zei ik “die vragen zelf om wisselgeld”.

Waar al dat nikkel naartoe gaat, ik zou het niet weten. We hebben ook al gehad dat iemand een boek wil betalen met een briefje van 50€. Daar moet je ook op voorzien zijn. Op de rommelmarkt zou ik weigeren. Ik stel wel altijd voor omdat met de bankapp te regelen, maar niet iedereen is daar voor in.

We gingen dus naar Aldi en Luc zegt: “ik ga bij Aldi vragen om een briefke te wisselen. “Dat moet je niet doen” zei ik “die winkels hebben zelf een nikkeltekort”.

En dan komen we aan de kassa. En wat vraagt Luc? Hij vraagt of ze geen briefke wil wisselen in nikkel. En wat zegt die kassierster? Dat kan niet want ze hebben zelf een nikkeltekort”.

En wat zei ik? Dat wilt ge écht niet weten …

Previous

Vroeger en nu

Next

In de vitrine

10 Comments

  1. Jawel, spannend, gooi het er maar uit…. 😄

  2. Ik heb nog weinig munten bij me op zak. Komt doordat ik zoveel mogelijk met de kaart betaal.

    • ms

      Wij dus ook. Maar er zijn er die iets van een euro of twee willen betalen met een lap van 50€. Ik voorzie altijd dat we kunnen teruggeven, maar dan moeten er dat geen drie doen.

      Laatst zelfs ene met een brief van 100€, het ging wel over meer dan een euro of twee maar dat hebben we geweigerd. Als je dan teruggeeft en het is geen echt briefke van 100 zijde wel een pak kwijt.

  3. Ik wil het ook graag weten. 🙂

  4. Ik heb het gezegd hé!

  5. elsjeveth

    Ik zie het voor me…Luc zal gedacht hebben, wie niet waagt wie niet wint. En inderdaad hij heeft verloren 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén