Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

La navette

Ergens, op onze bestemming aangekomen, auto netjes geparkeerd zodat ik ongestoord in de koffer zou kunnen stappen -de porta potti staat daar, weet je wel- komt er een man, die net van het openbaar vervoer is gestapt, kijkt rond en stapt resoluut onze richting uit.

Ik denk: “Dat kan nu toch niet wààr zijn zeker?”

Het is wel waar.

Hij moet ergens naartoe en er zou een navette ingelegd worden. Weten wij daar iets van?

Wij zeggen dat, als er een navette moet komen, hij toch nog even moet wachten, de navette zou namelijk pas een uur later voorzien zijn, volgens zijn zeggen.

De man gelooft ons niet. Hij blijft staan. Ik trek de achterdeur van de auto open en haal mijn gerief er uit.

Zijn ogen rollen uit hun kassen. Hij vraagt of dat onze auto is.

Natuurlijk is dat onze auto. Maar oh … hij dacht dat dat de navette was. Maar hij blijft wel staan.

“Ik ga kijken of de sanitairen open zijn” zeg ik wat gepikeerd tegen Luc.

Maar er is niks open, zelfs het etablissement nog niet.

Nu stap ík resoluut op onze auto af, negeer Lucs vragende ogen en zeg: “Meneer, kan u wat verder gaan staan, ik wil gebruik maken van mijn eigen sanitaire voorzieningen in mijn eigen koffer”.

Achteraf vroeg ik me af of ik het niet te bruut had gezegd en ben hem even gaan bedanken

Oh, wat haat ik die “I” op mijn voorhoofd.

Previous

Het geslacht

Next

Drukke week

9 Comments

 1. Dat is een mooi beeld, een I op het voorhoofd. 🙂 Het betekent vermoedelijk dat je er deskundig en betrouwbaar uitziet. Ik heb wel dat ik in een winkel een bediende aanspreek met een heel verhaal en dan blijkt dat geen bediende te zijn maar ook een klant. Of andersom, iemand spreekt mij aan met een vraag over… een tosti-ijzer of een Frans kaasje of zoiets. Bij zo’n gelegenheid heb ik eens bij H&M een man een spijkerbroek en een winterjas weten te verkopen.

  • ms

   Dat hebben we ooit ook al eens meegemaakt, dat men raad vroeg bij een aankoop. Dat vind ik niet erg. Het is maar echt als het lijkt of ik dat informatielogo ergens op heb.

   In het begin stoorde me dat ook niet maar het is haast altijd en overal. Net of ik overal in het oog gehouden wordt. Een mens zou er paranoia van worden.

 2. Een kleine vergissing van die man. Zo ontmoet men nog eens iemand ook al was dat niet de bedoeling.

 3. Je hoeft je niet schuldig te voelen voor je assertiviteit, integendeel.
  Een I op je hoofd. Goed gevonden! Peter heeft gelijk, mensen hebben spontaan vertrouwen in je. Dat is het gewoon!

  • ms

   Dat heeft men me al meer gezegd.

   Ik had zo ook het meisje aan het busstation van Leuven dat me haar koffer gaf omdat ze nog even iets op haar kot moest halen en een man in Bokrijk die me in paniek vroeg of ik zijn kleinste kindje van een goei 6 à 9 maanden kon bijhouden omdat zijn oudste 2 à 3 jaar een smalle kramikkelijke trap was op geschoten.

   Verder zie ik er dan niet zo erg betrouwaar uit want ik zou nooit zonder betalen ergens kunnen overnachten, laat staan zes maand zonder betalen ergens verblijven want bij het inchecken is het altijd ook aan de kassa passeren.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: