Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In tijd van hoge nood

Alles stijgt in prijs, zo ook de prijs van een WC-bezoek langs de autostrade. Daar mag je nu al op 80eurocent rekenen. En ja, wij hebben nog steeds onze porta potti mee in de auto, maar dat is niet met alle kleding even handig. Dus gaan we voor een beetje gemak en een beetje luxe niet zitten foefelen en sukkelen.

Ook elders gaan we gebruik maken van de sanitaire voorzieningen ter plaatse. Bij musea is dat inbegrepen. Bij sommige winkels moet je de sleutel vragen maar dat vind ik al minder, zo wat betuttelend. Soms moet je 50 eurocent betalen.

MAAR! 50 eurocent vragen en dan geen wc-papier. Dat is erover!

Vroeger had ik altijd een pakje papieren zakdoeken bij. Sedert enkele jaren gebruik ik echter terug katoenen zakdoeken maar zat/zit wel altijd een pakje papieren in de nabijheid. Om één of andere reden heb ik tijdens en na corona nooit nog papieren zakdoekjes in mijn sjakosj gehad. Hun plaats werd ingepalmd door handgel en andere coronagerelateerde benodigdheden.

Maar met een pakje papieren zakdoekjes in het zijvak van de auto ben je niets als je op een WC zit zonder wc-papier.

Previous

Wangedrag …
Schering en inslag

Next

G’hebt 8 maart! Zwijg nu!

14 Comments

 1. Ik denk dat ik mijn autostoel maar laat ombouwen tot een wc-pot. Met een afvoer zoals dat ook in de trein zit.

  • ms

   In de treinen? Dat zei men wel altijd, maar ik ben niet meer zo zeker dat dat nog zo is.

   Daarom mocht je wel vroeger in de stations geen gebruik maken van de sanitaire voorziening op de trein. Nu is dat niet meer.

 2. Dan toch maar een rolletje bij je hebben in je handtas zoals mijn schoonmoeder vroeger deed.

  • ms

   Dat vind ik er eigenlijk ook over.

   Ik weet wanneer het laatste pakje papieren zakdoekjes uit mijn shakosj verdween. Dat was op het perron in Brussel Centraal, de dag dat we naar Vivien Maier gingen. Ik gaf het toen aan een meisje met een bloedneus.

   Nu zit er terug eentje in.

 3. Meestal ga ik thuis eerst naar de wc alvorens ik op pad ga. Sinds ik in Schotland een keer op mijn blote billen een eindje de helling afgleed (gelukkig had ik nog niet geplast) ben ik genezen van wildplassen. Ik had wel de slappe lach ervan en toen ik achter de bosjes vandaan kwam vroeg mijn man wat er daar zo leuk was 😉

  • ms

   Dat doet toch iedereen, denk ik! 😮

   Maar als je dan een hele dag niet moet scheelt er toch wat met de waterhuishouding.

 4. Dat noem ik een ramp, de vroegere trein-w.c.’s waren dat ook.
  Ik heb (bijna) altijd tissues bij me, desnoods gebruik ik de katoenen zakdoek en gooi hem dan weg.
  Ongeveer 7-8 jaar terug waren we in een nieuwe trein met heel fijn accommodatie, ruim, flinke wasbak. Zat er geen slot op de deur….

  • ms

   De wc’s in de treinen van nu zijn ook een ramp.

   Die zijn meestal afgesloten omdat ze geleegd zouden moeten worden maar dat niet vaak genoeg gebeurt.

 5. elsjeveth

  Het is en blijft een heikel thema plassen onderweg. Was er ooit niet sprake van een zgn plastuitje voor vrouwen? Soort van zakje voor frites maar dan ander ?

 6. Ik heb ook altijd een pakje papieren zakdoekjes bij voor het geval dat.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén